Gå til indhold
Billedskolen klar med nyt program – i Toldkammeret og ude i byen

Pressemeddelelse -

Billedskolen klar med nyt program – i Toldkammeret og ude i byen

Fredag den 8. april går startskuddet for tilmelding til sæson 22/23 i Billedskolen i Toldkammeret. Keramik, cartoon og klassisk tegning - kribler det i de kreative årer, er der masser af mulighed for at udfolde sig, hvad enten man er barn, ung eller voksen.

Rekordtilslutning i kølvandet på corona

Igen i år inviterer Billedskolen kreative sjæle i alle aldre indenfor til leg og læring i værkstederne i Toldkammeret. I kølvandet på coronaen har tilslutningen til atter at mødes til den fysiske undervisning slået rekord i Billedskolens 30-årige historie. Programmet er næsten lige så krøllet og kreativt, som det plejer, og det er der en særlig grund til:

”Vi har oplevet, at behovet for at mødes i kreative fællesskaber for både børn, unge, voksne og familier har været stort post-corona. I det kommende program har vi kun lavet minimale justeringer i forhold til sidste års program – slet og ret fordi der har været stor efterspørgsel på de eksisterende kurser. Det har været en kæmpe fornøjelse at skabe rammer for kreativitet, kunstneriske processer og fordybelse for så bred en gruppe af borgere. Det giver os alle et klap på skulderen, når så mange søger Billedskolens tilbud, fortæller Mini Blume, faglig leder af Billedskolen.

Billedskole ud af huset

I samarbejde med Kulturhus Syd har Billedskolen i flere år haft sin egen satellit i Vapnagaard med ca. 24 aktivitetsdage årligt.

”For Billedskolen er samarbejdet med Kulturhus Syd utrolig vigtigt, fordi vi ved at rykke de fysiske rammer væk fra Toldkammeret når ud til et meget stort antal børn, som måske ikke normalt finder vej til Billedskolen. Det giver os en unik mulighed for at eksperimentere med nye deltagelsesformer og anderledes måder at undervise på,” siger Mini Blume.

Fleksibel betaling fortsætter

Sæsonen starter i uge 38 og løber frem til slutningen af april 2023 med mulighed for at betale sæsonen over rater. Billedskolen åbner for tilmelding fredag den 8. april på www.kuto.dk/billedskolen

Fakta om Billedskolen

Billedskolen i Toldkammeret tilbyder dels holdundervisning, der har 120 pladser i alt, samt følgende udbud (tallene er for sæson 21/22)

  • Familiekeramik: 30 deltagere
  • Modelleringscroquis: 27 deltagere
  • Mixed Media workshop: 15 deltagere
  • BGK Artlab-uddannelse: 15 deltagere
  • Billedskolesatellit i Kulturhus Syd: 600 deltagere
  • Skoleforløb: 2.500 elever
  • Dagtilbudsforløb: 400 børn
  • Sårbare voksne/unge: 15 deltagere

I alt har 3.722 børn, unge og voksne deltaget på Billedskolen i den forgangne sæson.

Emner

Kategorier

Regions


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Relateret materiale

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.