Gå til indhold
På årets CLICK Festival lader slovenske Betina Betina Habjanič det døde dyr genopstå i en stærk og poetisk performance.
På årets CLICK Festival lader slovenske Betina Betina Habjanič det døde dyr genopstå i en stærk og poetisk performance.

Pressemeddelelse -

​CLICK Festival 2019: Hvem skal leve - hvem skal dø?

Hvem skal leve, og hvem skal dø? Med dette spørgsmål sætter årets CLICK Festival spørgsmålstegn ved menneskets historiske selvbestaltede ret til at bestemme over andre, lige fra mennesker og dyr til planter. Men måske er denne tid ved at være ovre? Global opvarmning og klimakatastrofer sætter en ny dagsorden, og en klimarevolution kunne være under opsejling. En stærk modbevægelse til menneskets blinde udnyttelse af alt omkring sig er i hvert fald er begyndt! Så hvem sejrer?

Gennem en række stærke værker tager CLICK Festival os gennem en ny generations kunstneriske svar på grådighedens epoke. Opfinderen af begrebet “dødspolitik” - den afrikanske filosof Achille Membe - leverer keynote, det mexicanske verdensnavn - kunstneren Teresa Magolles - tager os gennem sit dødsrige skabt af sæbebobler på ligvand, slovenske Betina Betina Habjanič lader det døde dyr genopstå i en stærk og poetisk performance. Musik og køn er i oprør, og Kulturværftet har designet verdens første kunstige intelligens som en kloning af H.C. Andersen og H.C. Ørsted på en teaterscene for at redde menneskene fra sig selv i showcasen HC2.

”CLICK Festial præsenterer en perlerække af cutting edge-kunst og koncerter fra den 18.-19. maj på Kulturværftet og i Værftshallerne i Helsingør. Kom og se, hvordan kunst også kan tage sig ud, og hvor den kan tage dig hen”, udtaler Mikael Fock, kunstnerisk leder af CLICK Festival.

Niende udgave af samtidskunstfestivalen CLICK Festival finder sted den 18.-19. maj på på Kulturværftet og i de gamle værftshaller på havnefronten i Helsingør. Igen i år byder det tæt-pakkede program på to intense dage med talks, workshops, koncerter, performances, installationer og litteratur. Festivalen byder på såvel egen-produktion, co-produktioner såvel som performances og værker fra nogle af de mest progressive og nyskabende artister, koreografer, programmører og teknologer fra Danmark såvel som internationalt. Se hele programmet på www.clickfestival.dk

Emner

Tags


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Relateret materiale

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.

Kulturværftet & Toldkammeret
Allegade 2
3000 Helsingør
Danmark