Gå til indhold
CLICK Festival offentliggør performance-program

Pressemeddelelse -

CLICK Festival offentliggør performance-program

CLICK Festival offentliggør performance-program

Nye teknologier, nye formater og tre verdenspremierer

Scenekunst og performative formater snor sig som en rød tråd gennem årets CLICK Festival. Dels er festivalen klar med langt det største performance-program i festivalens historie, dels byder programmet på hele tre verdenspremierer inden for digitale scenekunst-produktioner skabt som co-produktioner med danske og internationale partnere. Også det musikalske spor af festivalen er langt mere performativt end tidligere og navigerer i krydsfeltet mellem musik, installation og performance.

Modige møder mellem kunst og teknologi

”Der ligger altid en fortælling gemt i det performative. Årets festival-program rummer mange stærke fortællinger – alle med ét og samme fællestræk; nemlig ønsket om at udfordre vores forståelse af verden og at søge mening gennem modige møder mellem kunst og teknologi. I kurateringen har vi valgt ikke at skelne mellem de klassiske inddelinger af musik, installation, billedkunst og scenekunst. I stedet er der i det performative en rød tråd igennem hele årets store CLICK-program”, udtaler Mikael Fock, der er chef for Kulturværftet og CLICK Festival og kurator på CLICK Festivals performance-linje.

Danske og internationale co-produktioner

CLICK Festival har på få år udviklet sin egen selvstændige performance-linje og etableret sig som en seriøs spiller på den internationale performance-scene for digital scenekunst. Festivalens samarbejde med både danske og internationale kunstnere, programmører og udviklere er både af kunstnerisk og af teknologisk karakter, og det er målsætningen yderligere at styrke og udvikle dette netværk og denne platform for digital scenekunst i Danmark og internationalt. Årets festival byder bl.a. på følgende tre verdenspremierer:

STEREO – Tina Tarpgaard, recoil performance group og Kulturværftet

Siden 2013 har recoil performance group udforsket de koreografiske potentialer i stereografisk projektion (3D-grafik). En research, recoil har udført i forbindelse med residencies og workshops på Kulturværftet i Helsingør og på 3LD i New York samt som showcase på CLICK Festival. I år er STEREO klar til at blive præsenteret i sin fulde version og byder på kraftfuld sansesnyd, et grafisk univers i 3D, en heftig duet mellem mand og kvinde og et nyt kapitel i scenekunstens brug af illusioner. 

Taipei-Copenhagen – en antropologisk undersøgelse af begrebet lykke

Gennem de seneste tre år har Kulturværftet, CLICK Festival og taiwanesiske Very Mainstream Studio udviklet forestillingen Taipei-Copenhagen. Her dykker vi ned under overfladen på to meget forskellige nationer i en antropologisk undersøgelse af lykkebegrebet. Danmark er gennem en årrække kåret som et af verdens lykkeligste folk ifølge De Forenede Nationers World Happiness Report. Og mens København ofte bliver valgt som den mest ønskelige by at bo i og er forbundet med design, smag, æstetik og ’det gode liv’, så er Taiwan bl.a. af Commonwealth Economic Forum udråbt til at ligge i den stik modsatte ende af skalaen. Ved brug af den særlige teknologi, som Kulturværftets nye scene – 4D Boxen – giver mulighed for, skabes en elastisk og surreel rejse mellem de to byer. Det poetiske og drømmende univers spejles gennemgående af den statistiske virkelighed omkring de to lande, og lægger op til spørgsmålet om, hvordan man egentlig måler lykke. 

It’s probably you – Silicium og Kulturværftet

Et nyt koncertformat ser dagens lys, når Silicium (Bjørn Svin & Carl Emil Carlsen) følger op på sidste års succesfulde debutperformance på CLICK Festival med en ny visuel musikproduktion. Denne gang med Tina Tarpgaard som dramaturg. Sammen præsenterer de et rent syntetisk univers, der udfolder sig i holografisk 3D omkring performeren. Et univers, der er inspireret af biologiske fænomeners hypnotiske adfærd. 

Årets performance-program

Det fulde performance-program består af en bred vifte af bud på morgendagens scenekunst. Foruden de nævnte produktioner byder programmet bl.a. på den spektakulære Yan Marruishs performance-installation Bleu Remix, der også markerer festivalens fokus på den bioteknologiske kunst – bioart. Inden for denne kategori befinder sig også performance-installationerne Latent Figure Protocol (US), Transmutation de Base CO/FR) samt Living Ashes (TW). På det musik-performative spor findes også Pedestrian Deposit (US), Breadwoman and other Tales (US) samt UKI (TW). 

Related links

Emner

Kategorier


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg, området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet rummer det største kulturhus i Nordsjælland, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.