Gå til indhold
Hamlet i nye holografiske klæder på CLICK Festival

Pressemeddelelse -

Hamlet i nye holografiske klæder på CLICK Festival

Et nyt samarbejde ser dagens lys på årets CLICK Festival, hvor de foreløbige prøver fra forestillingen Hamlets Labyrint showcases. Forestillingen, der har premiere på Kulturværftet i juli, er et samarbejde mellem Kulturværftet og HamletScenen og tager udgangspunkt i Shakespeares klassiske Hamlet-fortælling og udspiller sig i et ingenmandsland mellem drøm og virkelighed. Sammen med den unge Hamlet oplever publikum et møde med det oversanselige. Et møde, som udvider Hamlets blik på sig selv og sin virkelighed. Et møde, hvor publikum selv bliver udfordret til at tænke over, hvorvidt Hamlets spøgelse bare er en et indre tankespind uden hold i virkeligheden.

Forestillingen er en ny måde at gå i teatret på, fordi Hamlets Labyrint både bruger elementer fra det klassiske teater og 3D-projektioner og installation. Denne helt nye digitale fortælleplatform forstærker legen mellem illusion og virkelighed, når skuespiller, nutid og drømmetid fletter sammen i et stærkt visuelt, digitalt univers.

Hamlets Labyrint producers i et samarbejde mellem HamletScenen og Kulturværftet og er støttet af Statens Kunstfond.

EN GLOBAL DIGITAL SKUEPLADS

”CLICK-Festivalen er et stort laboratorium, hvor vi nysgerrigt undersøger en verden, der udvikler sig hurtigere end vi kan fatte. Sammen med kunstnere, programmører, teknikere, forskere, studerende og publikum forsøger vi at tegne kortet over det nye landskab, mens vi går det.”

-Mikael Fock, ceo og kunstnerisk leder, Kulturværftet

På få år har CLICK Performance-linjen etableret sig som en seriøs spiller på den internationale art-tech performance-scene. Dels på grund af den kunstneriske kvalitet og nysgerrighed, dels i kraft af de nye teknologier, der udvikles i forbindelse med produktionerne på Kulturværftet og i samarbejdet mellem den danske og internationale art-tech-scenes kunstnere, programmører og udviklere.

CLICK Festival 2015 sætter for femte gang dagsordenen, når en lang række internationale og danske kunstnere, musikere og eksperter samles i Kulturværftet i Helsingør for at stille skarpt på det, der sker i krydsfeltet mellem etablerede kunstarter og ny teknologi. Musik, performance og installationskunst smelter sammen i nye og unikke, sceniske universer, som ikke bare udfordrer det traditionelle festivalformat:

”Vi krydsbefrugter teknologi og kunst på mange niveauer både inden for musikken og scenekunsten. Mødet med generisk programmering skaber helt nye muligheder. Nye fortælleformer. Helt nye visuelle formater”

-Mikael Fock, ceo og kunstnerisk leder, Kulturværftet


LIVEPERFORMANCE OG DIGITALE FORMATER

CLICK Festivals Performance-linje trækker tråde fra fortiden og ind i fremtiden, når der bl.a. vises eksempler på en ny 3D Hamlets Labyrint og på den dansk/asiatiske co- produktion Taipei Copenhagen - begge nyproducerede i 3D-stereoskopi - designet til den nye digital skueplads, 4D Boxen. Produktionerne bruger foruden 3D-teknologier, holografiske blandformer mellem live performance og digitale formater, videotracking og -mapping og undersøger Bio-Art former, der giver en helt ny og anderledes publikumsoplevelse.

”Der er tale om udvikling af et nyt performance og koncertkoncept. I 4D boxen kan vi arbejde med holografiske billeder sammen med musik og live-performere på scenen, og det giver mulighed for nogle helt nye visuelle oplevelser i sammenstødet mellem det visuelle og det auditive.”

-Mikael Fock, ceo og kunstnerisk leder, Kulturværftet

DELTAGERE

CLICK Performance-linjen er resultatet af et igangværende samarbejde med førende kunstnere og institutioner som Recoil Performance Group (DK), Teater Graenselos (DK), HamletScenen (DK), 3LD New York (US), The Very Mainstream Company (TW)og flere andre kompagnier. Der er tale om co-produktioner mellem Danmark, Asien, Europa og USA, som premieres løbende, og hvoraf publikum kan opleve flere smagsprøver på dette års festival.

CLICK's performance-linje byder desuden på en stribe unikke musikalske performative oplevelser, bl.a. når den amerikanske kunstner Ellen Fullman, transformerer Hal 14 (værftshallerne bag Kulturværftet) til et instrument med tredive meter lange strenge. Sammen med den amerikanske cellist Teresa Wong udforsker Fullman den traditionelle opfattelse af instrumenter og klassisk musik. Der er ligeledes tale om en grænseudvidende oplevelse, når den danske elektroniske komponist og musiker Bjørn Svin sammen med programmør Carl Emil Carlsen indtager Kulturværftets 4D boks i et alternativt koncertformat, der undersøger forholdet mellem bits og neuroner, menneske og maskine i et hidtil uset visuelt format. Projektet er udviklet på Kulturværftet med støtte fra States Kunstfond.

Publikum kan desuden opleve et internationalt line-up i særklasse som en del af det nye tiltag CLICK Live, hvor musik og performance kører 24 timer non-stop med navne som Jean-Louis Costes (FR), Lustmord (UK), Kyle McDonald (US), Dennis Tyfus (BE), og skandinaviske navne som The Sons of God (NO), Damien Dubrovnik (DK), We Like We (DK) og Misha Pavlovski (DK). Click Live døgnet er iscenesat af det anerkendte og eksperimenterende studie Dark Matters, som er med til at sørge for stærke visuelle og auditive oplevelser, der udfordrer sanserne.

Related links

Emner

Kategorier


OM FESTIVALEN

CLICK Festival tager favntag med fremtiden og stiller skarpt på det, der sker i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og teknologi. Programmet byder på koncerter, udstilling, talks, workshops og performances i Kulturværftet i Helsingør, der danner den fysiske ramme om festivalen. Når femte udgave af CLICK Festival buldrer løs på den gamle værftsgrund tager festivalen både form og indhold til et nyt niveau.Dels introducerer festivalen et nyt 24 timers format, hvor musik, performance og udstilling smelter sammen og udfordrer det traditionelle festivalformat. Derudover dedikerer vi en hel dag i legens tegn, hvor små såvel som store legebørn og barnlige sjæle er inviteret.

TID, STED OG PRIS

Festivalen løber af stablen 14.-17. maj 2015. Festivalen har fire spor; Seminar, Live, Play og Performance.

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.