Gå til indhold
Aftenen byder på bl.a. på talk og Q&A med tre unge dimittender, August Honoré – billedkunster, David Engelbrecht Simonsen – musiker og producer, samt Sophie Grodin  (billede) – masterstuderende i scenekunst på Den danske scenekunstskole.
Aftenen byder på bl.a. på talk og Q&A med tre unge dimittender, August Honoré – billedkunster, David Engelbrecht Simonsen – musiker og producer, samt Sophie Grodin (billede) – masterstuderende i scenekunst på Den danske scenekunstskole.

Pressemeddelelse -

Kulturværftet, HamletScenen og Helsingør Musikskole samler det kunstneriske unge-talentmiljø i Helsingør Kommune

Studiemiljøet inden for musik, billed- og scenekunst for unge mellem 15 og 25 år i Helsingør Kommune er i fokus, når Kulturværftet, Hamlet Scenen og Helsingør Musikskole holder introduktionsaften for de ny startede GK-uddannelser i Toldkammeret den 5. november. Ambitionen er at opbygge et stærkt tværfagligt talentmiljø for kommunes unge.

Ny kunstuddannelse stærkt fra start

I september slog Kulturværftet i Helsingør dørene op for BGK ArtLab - en uddannelse for unge mellem 15-25 år, der forbereder de studerende til optagelse på videregående uddannelser inden for kunst, design, kultur og arkitektur. Uddannelsen er kommet stærkt fra start og er et tilbud inden for de såkaldte GK-uddannelser, grundkurser, hvor også Helsingør Musikskole og HamletScenen tilbyder hhv. forløb for musik- og scenekunstinteresserede unge.

”Det er ret unikt, at en kommune som Helsingør har et talentmiljø inden for alle af de tre kunstarter scene, musik og billedkunst. Med vores arrangement i næste uge begynder vi en række af fælles nedslag, der samler de unge på tværs af genrerne – til talks, workshops, koncerter eller andre events, og på sigt opbygge et stærkt og inspirerende kunstnerisk læringsmiljø i Helsingør Kommune”, fortæller Mini Blume, der er leder af BGK Artlab i Toldkammeret og vært på denne første fælles GK-aften.

Unge giver erfaringer videre

Foruden Mini Blume vil Lars Romann Engel, HamletScenen, og Torben Puggaard, Helsingør Musikskole, være værter på arrangementet. Aftenen, der samler i alt 60 unge talenter inden de kommunens kunstneriske uddannelser, byder på talk og Q&A med tre unge dimittender, August Honoré – billedkunster, dimitteret fra Gerrit Rietveld Academy 2020, David Engelbrecht Simonsen – musiker og producer, 2. års studerende på RMC København, samt Sophie Grodin – masterstuderende i scenekunst på Den danske scenekunstskole.

Next we take …

Arrangementet skyder det tværfaglige talentmiljø i gang, hvor man senere på efteråret bl.a. kan opleve dansk kunstverdens helt store stjerneskud Esben Weile Kjær, når han sammen med BGK Artlab indtager Marienlyst Slot med en artist talk og en performance den 20. november.

Læs mere om Kulturværftets arbejde med ungetalentmiljøet på kuto.dk/artlab

Emner

Tags

Regions


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Relateret materiale

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.

Kulturværftet & Toldkammeret
Allegade 2
3000 Helsingør
Danmark