Gå til indhold
Efter filmen bringes et Skype-interview med den verdenskendte whistleblower Edward Snowden direkte fra Moskva.
Efter filmen bringes et Skype-interview med den verdenskendte whistleblower Edward Snowden direkte fra Moskva.

Pressemeddelelse -

​Kulturværftet viser iHuman og bringer live-interview med Edward Snowden om kunstig intelligens (AI) 23. marts

Se den ultimative film om kunstig intelligens, der gør os klogere og stiller kritiske spørgsmål til, hvilken fremtid vi ønsker at leve i. Den direkte transmitterede debat efter filmen lægger ud med et Skype-interview med den verdenskendte whistleblower Edward Snowden direkte fra Moskva. Der er gratis adgang.

Mens filmfestivalen CPH:DOX løber af stablen i København, præsenterer vi i samarbejde med DOX:DIREKTE danmarkspremieren på en af de nye film med tilhørende debat lokalt i Helsingør. Arrangementet ligger i tråd med det fokus på kunst og teknologi, og herunder særligt kunstig intelligens, som Kulturværftet arbejder med.

En af de helt store game-changers i vores tid er kunstig intelligens (AI). En teknologi, der ifølge tech-optimister kan forbedre verdenssamfundet, finde løsninger på hungersnød og dæmme op for klimaforandringer. Men som i de forkerte hænder kan lede til et overvågningssamfund af hidtil usete proportioner, hvor Georg Orwells 1984 ikke længere er science fiction. I den nye norske film iHuman møder vi en række indflydelsesrige eksperter fra ‘the father of AI’ Jürgen Schmidhuber til kritisk indstillede stemmer som menneskerettighedsadvokat Philip Alston, der giver os et indblik i den fremtid, vi med hastige skridt går i møde.

Efter filmen kan man opleve Edward Snowden på en direkte forbindelse fra sit eksil i Rusland, når han taler med DRs viden- og tech-korrespondent Henrik Moltke. Efterfølgende bliver panelet udvidet til en debat med filmens instruktør Tonje Hessen Schei, Snowdens advokat Ben Wizner og professor og ekspert i kunstig intelligens Thomas Bolander (DTU).

OBS: Arrangementet foregår på engelsk. Der er gratis adgang til arrangementet, men billetter skal hentes forud. Disse er tilgængelige på www.kuto.dk fra fredag den 13. marts kl. 10.00.

Trailer til iHuman:https://www.youtube.com/watch?v=niaH32LjMK4

Hvornår: Mandag den 23. marts kl. 18:30 (adgang: 18:00).

Varighed: Ca. 2 ½ time

Hvor: Dækket, BiblioteketKulturværftet 2. sal

Pris: Gratis adgang – billetter skal hentes forud. Unummererede siddepladser.

Hvad: iHuman, instruktør Tonje Hessen Schei, NOK, 2020, 95 min. Engelsk/norsk tale og engelske undertekster.

Forplejning: Dinnerbooking/alm. cafemad. Kaffe, te, & vand kan købes i forbindelse med arrangementet.

Arrangementet lægger bl.a. op til Kulturværftets debatarrangement med Margrethe Vestager, der vil tale om AI i morgendagens Europa, og til Kulturværftets årlige CLICK Festival 23.-24. maj 2020, der sætter fokus på møder mellem kunst og teknologi. Kulturværftet og CLICK Festival er partnere i et europæisk samarbejde, faciliteret af EU’s Media-program, hvor 13 forskellige kulturinstitutioner igennem tre år sætter fokus på kunstig intelligens (AI) via kunstneriske produktioner, konferencer, workshops – og som her, brede offentlige debatter om, hvordan vi som samfund skal favne og anvende kunstig intelligens. 

Emner

Tags


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.

Kulturværftet & Toldkammeret
Allegade 2
3000 Helsingør
Danmark