Gå til indhold
Oplev bl.a. den islandske musikstjerne Högni til Literature Live på Kulturværftet 31. oktober. Foto: Anna Maggy
Oplev bl.a. den islandske musikstjerne Högni til Literature Live på Kulturværftet 31. oktober. Foto: Anna Maggy

Pressemeddelelse -

LITERATURE LIVE: Andri Snær Magnason & Högni - klima og kunst

ISLANDSK TOPMØDE: Den prisnominerede forfatter ANDRI SNÆR MAGNASON og den islandske musikstjerne HÖGNI mødes til en performance ud over det sædvanlige. Det sker på Kulturværftet søndag den 31. oktober.

Hvordan kan vor tids klimaudfordringer blive mere håndgribelige?

Vi ved, at den er der, men det kan være en abstrakt størrelse, som kan være svær at forstå: klimakrisen. Hvordan skal vi begribe, hvad der sker omkring os? Kunsten og litteraturen kan give os et bud. Forfatteren Andri Snær Magnason og musikeren Högni giver gennem en times totaloplevelse et indblik i, hvordan et kunstnerisk sprog kan omfavne klimakrisen.

Kan vi se på vores tid med stolthed? Gør vi det, der skal gøres?

Andri Snær Magnason er aktuel med den internationale bestseller ”Tiden og vandet”, som han er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2021 for. ”Tiden og vandet” er en medrivende og dyb personlig bog, en familiesaga om tre generationer, der blander fortælling med videnskab, og som skildrer den globale krise ved at dykke dybt ned i både mytologi og fakta.

Andri Snær Magnason (IS) (f. 1973) er en begavet og alsidig kunstnerisk stemme, som kan skrive forfatter, filminstruktør, debattør og præsidentkandidat på sit CV. Hans bøger er udgivet i mere end 35 lande. Udover at være en forfatter med stor gennemslagskraft hos læserne, er han også en populær offentlig debattør, der skarpt og præcist adresserer vor tids helt store spørgsmål.

Högni(IS) er en af Islands mest kendte sangere og sangskrivere. Han debuterede med indie rock-gruppen Hjaltalín og blev et af de centrale medlemmer i det elektroniske band GusGus. Han har turneret i hele Europa og Nordamerika. I 2017 debuterede han med soloalbummet ”Two Trains”. Högni har desuden skrevet musik til teater, film og tv, bl.a. den første islandske netflix-serie ”Katla”.

Andri Snær Magnason gæster Danmark i forbindelse med uddelingen af Nordisk Råds litteraturpris.

Andri Snær Magnason og Högni har optrådt sammen med denne performance, der kombiner fortælling, levende billeder, film og videnskab på Reykjaviks city Theater til udsolgte sale i 2019-2020.

Arrangementet foregår på engelsk.

Praktisk information:

Tid: 31. oktober 2021 19.00

Sted: Kulturværftet, Allegade 2 i Helsingør

Billetter: 125 kr. på kuto.dk

  Emner

  Tags

  Regions


  Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

  Pressekontakt

  Anne Borg

  Anne Borg

  Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

  Relateret materiale

  Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

  Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

  Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.

  Kulturværftet & Toldkammeret
  Allegade 2
  3000 Helsingør
  Danmark