Gå til indhold
Thomas Bernsen inviterer nogle af landets bedste podcastere på scenen til fire nye lyttesaloner i maj og juni i Toldkammeret. Foto: Kulturværftet
Thomas Bernsen inviterer nogle af landets bedste podcastere på scenen til fire nye lyttesaloner i maj og juni i Toldkammeret. Foto: Kulturværftet

Pressemeddelelse -

Lyttesaloner i Toldkammeret: Oplev landets mest lyttede podcastere LIVE og lige i øret

Kom med bag lydkulissen og håndværket, når Toldkammeret blænder op for en ny sæson af lyttesaloner. Denne gang med prisbelønnet satire, verdenshistorien genfortalt, kulørt sladder og perspektiver på de sidste 50 års danske LGBT+ historie.

Hvordan bliver en podcast til?

Podcasts er de senere år blevet en af topscorerne i danskernes medievalg, og bredden i genrer og udvalg spænder efterhånden ganske bredt. Hvordan bygger man en lyd fortælling op, så lytterne bliver hængende til slut? Og hvilke valg og fravalg bliver taget i podcasterens værksted? Det er blot nogle af emnerne i den ny sæson af lyttesaloner i Toldkammeret:

”Vi kommer med helt ind i det magiske og kreative rum, og publikum vil selv få mulighed for at deltage aktivt og stille spørgsmål til hver af de indbudte gæster”, udtaler Thomas Bernsen, der selv har været producer og producent i Radio Drama og bl.a. stået bag DR-succeserne Rytteriet, I Hegnet og Sort Samvittighed på P1.

Kærlig satire og kulørt sladder

Sammen med Ditte Hansen udgjorde Lisbeth Wulff det hedengangne satireprogram I Hegnet, som tog favntag med kærlighed, karriere og børn. I lyttesalonen den 24. maj fortæller Wulff bl.a. om, hvad hun er drevet af, og hvor hun finder inspirationen til nogle af hendes mange figurer.

En anden markant gæst er Ditte Okman, som du kan møde den 21. juni. Med over 234.000 downloads er podcasten Det, vi taler om en af de helt store podcasts i Danmark. I denne lyttesalon taler vi med dronningen af sladder og bliver bl.a. klogere på, hvorfor sladder er blevet til tidens store lyttersucces - og vores alle sammens ”guilty pleasure”. Derudover kommer vi ind på mediernes rolle i den senere tids mange #metoo-sager herhjemme.

Historien genfortalt

Verdenshistorien er omdrejningspunktet i de to øvrige lyttesaloner. Tirsdag den 31. maj tager journalist Martin Grønne os med ind i researcharbejdet på podcasten Bakspejl, som med nutidens øjne giver bud på, hvorfor historien gik, som den gik. Her skal vi lytte og snakke om Bakspejls seneste produktion Vagabonden og verdensfreden, som er historien om en af de vigtigste spioner verden endnu har set.

Vært og tilrettelægger Nina Rask fortæller tirsdag den 14. juni om P3-produktionen Hvor regnbuen ender. - En personlig og nyskabende podcast-produktion om de sidste 50 års danske LGBT+ historie.

Fakta

Lyttesalonerne finder sted i Toldkammeret følgende dage:

24. maj - I hegnet med Lisbeth Wulff

31. maj - Bakspejl med Martin Grønne

14. juni - Hvor regnbuen ender med Nina rask

21. juni - Det vi taler om med Ditte Okman

Alle dage kl. 19.00. Billetter til 75 kr. kan bookes på www.kuto.dk

Emner

Kategorier

Regions


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.