Gå til indhold
Det er 6. gang, at der afholdes nordisk litteraturfestival på Kulturværftet i Helsingør, og altså også 6. gang, at festivalen frister til læsning over sund og hav. Foto: Kulturværftet
Det er 6. gang, at der afholdes nordisk litteraturfestival på Kulturværftet i Helsingør, og altså også 6. gang, at festivalen frister til læsning over sund og hav. Foto: Kulturværftet

Pressemeddelelse -

NORD - NORDISK LITTERATURFESTIVAL 2021 - 18. september på Kulturværftet: NORD får flere til at læse

Hvert år tiltrækker NORD nogle af de mest spændende nordiske forfattere til en intens festivaloplevelse med samtaler, musik og performance fra morgen til sen aften. Alt sammen med nordisk litteratur som festens centrum. I år tager mødet mellem læsere og forfattere afsæt i Stockholms influencer-liv, sorg i Reykjavik, historiske magtspil, og et strøg over en kind.

Det er 6. gang, at der afholdes nordisk litteraturfestival på Kulturværftet i Helsingør, og altså også 6. gang, at festivalen frister til læsning over sund og hav. Og fristet bliver NORDs gæster faktisk. De seneste fire festival-år har NORD målt på bibliotekets udlånstal for bøger af de deltagende forfattere. Fokus er på de mindre etablerede forfattere, der ikke allerede befinder sig på bestsellerlisterne. Tallene viser, at der alle år har været en mere end dobbelt så stor stigning i udlånet på forfatternes bøger på Kulturværftet i tiden efter festivalen sammenlignet med biblioteker andre steder i landet.


Så også i år glæder NORD sig over at kunne præsentere både debutanter og garvede ordkunstnere sat sammen, så nye samtaler mellem mennesker og bøger opstår. Mød blandt andre norske Geir Gulliksen i samtale med danske Kirsten Thorup om de små bevægelser, der forårsager de store skred i livet. Rakel Haslund-Gjerrild og Kristian Ditlev Jensen opfordrer sammen til, at vi skruer op for vores sanseapparater, mens islandske Jón Kalman Stefánsson og svenske Tone Schunnesson er optaget af henholdsvis stjernernes knitren og mellemmenneskelige transaktioner.

Herudover deltager blandt andre også Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Bisse, Bertel Haarder og Jeanett Albeck. Se programmet og den fulde liste over de deltagende forfattere og kunstnere på nordfestival.dk.

I år finder NORD sted som endagsudgave. Det er forventet, at festivalen igen næste år vender tilbage til den vanlige to dages varighed.

Se programmet her: https://issuu.com/helsbib7/docs/program_final_e-pages_2021

NORD – Nordisk Litteraturfestival 18. september 2021
Læs mere og køb billetter på nordfestival.dk
Billetpris heldagsbillet: 210 kr. / 350 kr. (inkl. koncert)


Ønsker om interviews eller presseakkreditering rettes til:
Katrina Schelin: (+45) 25313615 / kates@helsbib.dk

Spørgsmål vedrørende festivalen kan rettes til:
Gro Frank Rasmussen, festivalleder: (+45) 25 31 36 58 / gfr65@helsbib.dk

Emner

Tags

Regions


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Relateret materiale

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.

Kulturværftet & Toldkammeret
Allegade 2
3000 Helsingør
Danmark