Gå til indhold
Den nye radioforening RADIO H sender hver fredag fra lokaler i kulturhuset Toldkammeret, der har en række nye lyd- og lytteoplevelser på programmet. Foto: Kulturværftet/Thinkalike.dk
Den nye radioforening RADIO H sender hver fredag fra lokaler i kulturhuset Toldkammeret, der har en række nye lyd- og lytteoplevelser på programmet. Foto: Kulturværftet/Thinkalike.dk

Pressemeddelelse -

RADIO H - Ny radioforening ser dagens lys i Toldkammeret

Helsingørs nye radioforening RADIO H konstituerede sig 22. april og er nu klar til at sende live og som net- og podcastradio. RADIO H har udsendelser, der omhandler lokale nyheder inden for fritid, kultur, handel, politik og alt, hvad der rører sig ind i mellem. Derudover flere genkendelige og tilbagevendende programformater som Det Skarpe Hjørne med Jens Kirkegård, Mercuri Inviterer med Jette Mercuri og kulturelle reportager med John Macko. Som digital platform sender RADIO H døgnet rundt via netradio, hvor alle med en smartphone kan gå ind og lytte med. Desuden udkommer alle radioprogrammer som podcasts. RADIOH.dk-platformen gør det også muligt at distribuere lydfortællinger fra andre podcastaktører.

For tiden barsler radiofællesskabet med nye redaktionelle oplæg og vinkler på radioprogrammer om kunst, samt et radiomagasin, der belyser Helsingørs historie. Dertil kommer et musikprogram sprængfyldt med lyden af Helsingørs mange lokale bands. I samarbejde med RADIO H er også flere lokale forfattere og litterater, der skal producere indhold til det nye radiofællesskab.

RADIO H’s forkvinde, Jette Mercuri, der er erfaren programredaktør og mangeårig entusiastisk vært i det helsigoranske lokale radiomiljø, fortæller om den nye RADIO H:

”Jeg glæder mig utrolig meget til arbejdet i den nye forening RADIO H. Jeg ser radioforeningen som et talerør for de mange forskellige stemmer og borgere i Helsingør og opland. Vi håber på at kunne engagere nye talenter og medborgere med lyst til at lære om tilrettelæggelse, liveinterviews og podcast og radioproduktion - og alle er meget velkomne i det nye radiofællesskab”.

Byens Stemmer – lyd- og lyttefællesskab i Toldkammeret

Den nye radioforening RADIO H sender hver fredag fra lokaler i kulturhuset Toldkammeret. I forbindelse med genåbningen har Toldkammeret etableret et radio- og podcastværksted og har dermed fået endnu flere stemmer, som blander sig med de mange kulturelle oplevelser og foreningsdrevne aktiviteter i kulturhuset. Denne nye fællesskabende platform samler byens mange stemmer med interesse for at identificere lokale historier, producere og formidle i øjenhøjde med livet, der leves i Helsingør og omegn.

Om fællesskabet for lyd- og lytteoplevelser og etableringen af podcastværksted, siger Søs Krogh Vikkelsøe, programchef i Toldkammeret og Kulturværftet:

”Kulturhusene er i forvejen en arena for mange forskellige deltagelsesdemokratier. Med etableringen af radio- og podcastfællesskabet vil vi stimulere fællesskaberne med lyst og interesse for at skabe et miljø, der engagerer gennem samtale, lyd og lytte oplevelser. Meget gerne båret af mange forskellige fællesskaber og kulturhusbrugere, der tager afsæt i at skabe og dele tekst, fortællinger og lytteoplevelser med hinanden”.

Vil du være med?

Går du selv med spirende lyst til at involvere dig i fælleskabet omkring lyd- og lytteoplevelser i radio-og podcastværkstedet i Toldkammeret? Så er du meget velkommen. Toldkammeret inviterer hver måned til Åbent Kontor, hvor du kan komme forbi, lufte dine ideer og tanker og høre en masse om, hvordan du kan blive en del af Toldkammeret. Når Toldkammeret holder Åbent Kontor, har du også mulighed for at sidde og arbejde på dine ideer og få inspiration og sparring fra de folk, som i forvejen holder til i huset. Åbent Kontor finder sted den sidste torsdag i måneden fra kl 13-17. Du kan dog også altid ringe eller komme forbi Havnepladsen 1.

Om RADIO H- Helsingørs helt egen radio

Medlemmer i foreningen bag RADIO H:

Jette Mercuri (forkvinde)

Celeste Villaroel (kasserer)

Jens Kirkegård

Carsten Rygaard

Julian Sonne

Live, netradio og podcasts www.radioh.dk

Har du lyst til at deltage i udviklingen af RADIO H, så kontakt Jette Mercuri

Om lyd- og lytteoplevelser i Toldkammeret

Se kuto.dk/lydsiden/ for mere information om alle lyd- og lytteoplevelser i Toldkammeret og Kulturværftet, fx LytteSalonerne, der kan opleves tirsdage aftener i maj og juni i Toldkammeret.

Se mere om Åbent Kontor i Toldkammeret: kuto.dk/toldkammeret/aabent-kontor/

Emner

Tags


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Relateret materiale

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.

Kulturværftet & Toldkammeret
Allegade 2
3000 Helsingør
Danmark