Gå til indhold
Samtaler om Shakespeare  – foredrag med Informations chefredaktør Rune Lykkeberg på Kulturværftet 23. maj

Pressemeddelelse -

Samtaler om Shakespeare – foredrag med Informations chefredaktør Rune Lykkeberg på Kulturværftet 23. maj

I forbindelse med udgivelsen af bogen Samtaler om Shakespeare kan Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg, opleves i et foredrag på Kulturværftet mandag den 23. maj kl. 19.00, hvor han taler om det enkelte menneskes konflikter og verdenshistoriens store dramaer set gennem Shakespeare.

I foredraget fortæller han, hvorfor Shakespeares drama er en fælles fortælling om vores kultur. Og hvorfor man altid bliver klogere, når man ser vores verden reflekteret gennem hans stykker.

Rune vil reflektere over menneskets almagt og afmagt i en tid med klimakrise, finanskrise og autoritære lederes popularitet: ”Man må forstå teatret, hvis man vil forstå magten. Og Shakespeares dramatik er det bedste teater om magten, vi har.”

Foredraget varer en time og det vil være muligt at købe bogen med rabat til arrangementet og få den signeret med hjem.

Billetter til foredraget koster 50 kr. og kan købes på https://.kuto.dk/program/rune-lykkeberg/

___

Bogen Samtaler om Shakespeare består af en række samtaler Rune Lykkeberg havde i løbet af sommeren 2021 om ti af Shakespeares væsentligste stykker. Her taler han med skuespillere, instruktører, en oversætter, en kritiker og forskere fra Danmark og fra udlandet, som hver især har levet med den britiske dramatiker og fortolker, om hvad der for dem er det helt særlige ved William Shakespeare. Bogen kan købes med rabat til arrangementet.

___

Rune Lykkeberg kort CV

Født 6. marts 1974 i Aarhus

Uddannelse: Har læst filosofi, film- og medievidenskab og litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

* Chefredaktør på Information siden 1. august 2016

* Tidligere kulturredaktør på Politiken

* Forfatter til bøgerne ”Vesten mod Vesten”, "Kampen om sandhederne” og "Alle har ret"

* Samfundsdebattør, kulturentusiast og stor tilhænger af AGF

Emner

Kategorier

Regions


Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Pressekontakt

Anne Borg

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423

Kulturhus med lokal forankring og internationalt udsyn

Kulturværftet i Helsingør er Nordsjælland største kulturhus og lægger sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents.

Oplev alt fra intimkoncerter til store udendørsevents med tusindvis af publikummer. Arrangementer for børn, festivaler, stand-up, udstillinger, foredrag og meget mere er på programmet. Spisehuset er Kulturværftets café, som også byder på en fantastisk udsigt til Kronborg og havet. Toldkammeret er byens gamle kulturhus, som lægger scener til koncerter, stand-up og rummer en café og Børnekulturcenteret, som står for de to kulturhuses samlede tilbud til børn og børnefamilier.